שאלות נפוצות

מין: Female גיל: 42

לאחר יממה של כאב חניכיים חזק, פניתי לרופא השיניים שלי שאיבחן דלקת מתחת לשן מסוימת המכוסה בכתר חרסינה. הכתר מתנדנד וישן. הרופא המליץ לי על אנטיביוטיקה וחזרה אליו לאחר שבוע ימים. אני לאחר 3 ימי נטילת אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 500 מ”ג x 3 ליום, והבוקר התעוררתי עם נפיחות חיצונית בצד של הדלקת. שאלתי היא: האם יתכן שעל אף נטילת אנטיביוטיקה שאמורה לנטרל את הדלקת סביר שתופיע נפיחות? הנפיחות היא על כל הצד של החניכיים / שן המודלקות. אני טיפוס די חרדתי באופן כללי והראש שלי כבר עובד בכיוון סרטן. אנא עיזרו לי.
 
תשובה
אני אתחיל מהסוף, זה לא  סרטן.
למרות נטילת האנטיביוטיקה תתכן נפיחות, ישנה אפשרות להעלות את המינון או להחליף את האנטיביוטיקה זאת לאחר בדיקה קלינית. בכל מקרה יש צורך להמשיך את הטיפול בשן מכיוון שמקור הזיהום עדיין פעיל למרות נטילת האנטיביוטיקה.
 
שבת שלום,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

מין: Male גיל: 40

גילו לי בלסת התחתונה ציסטה אוסטאוליטית המתפשטת לאזור הרמוס המנדיבולרי, בוצעה לי ביופסיה הוכנס לי נקז לשטיפות יומיות , להלן תוצאת הביופסיה:
odontogenic keratocyst with very mild diffuse chronic inflammantation
מה המשמעות? ומה הטיפול המקובל?
תודה!
 
תשובה
שלום,
ברוב המקרים, הטיפול הינו “מרסופיאליזצייה” כלומר ניקוז הנגע באופן הדרגתי עד לצמצום משמעותי שלו ולאחר מכן הוצאת הציסטה. הטיפול אינו מסובך אך יש צורך המעקב סדיר בגלל אפשרות מסוימת של חזרתו לאחר זמן מה.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגית פה ולסתות

מין: Female גיל: 58

מאחר וקלתי תשובות שונות. אני מענין לדעת מהו הפרטקול הנכון לקבלת אנטביוטיקה לפני ואחרי טיפול (סטימה\עקירה) למי שעבר ניתוח להחלפת מסתמים תודה
 
תשובה
ראשית, לא לפני כל טיפול יש צורך לקחת אנטיביוטיקה פרופילקטית.
מבלי לרדת לפרוט, הכלל אצבע הנו שיש צורך לנטול אנטיביוטיקה לפני כל פעולה העלולה לגרום לדימום, כך שלא בכל סוגי הסתימות יש צורך לנטול אותה.
ברגע שנקבע הצורך יש לנטול 2000 MG מוקסיפן, כלומר 4 כדורים שעה לפני הטיפול.
לאחר הטיפול אין צורך בהמשך אנטיביוטיקה אלא אם הפעולה מצריכה נטילת אנטיביוטיקה בכל מקרה  ) ללא קשר לניתוח החלפת המסתמים)
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

מין: Male גיל: 38

אנשי פורום יקרים-אנא הושיעו אותי.לפני כשבועיים החלו לי כאבים קשים בשן תחתונה שיש בה טיפול שורש וכתר.נגשתי לרופא הוא צילם ואמר שיש דלקת חמורה. נתן לי אדוויל ואנטיביוטיקה.לאחר יומיים הכאב נעלם. בצילום נמצא שטיפול השורש שישנו בוצע כיאות אבל הוא אמר כי למרות זאת אין מנוס מלהסיר את הכתר ולבצע חידוש טיפול שורש.הוא אמר שגם חידוש טיפול השורש לא בהכרחיימנעו את הופעת הדלקת בשנית.אני כבר שבועיים אחרי ואין לי כאבים וחשבתי אולי להניח לעניין ולראות אולי הדלקת לא תשוב.שתפתי את הרופא בלבטיי והוא הסתייג וטען כי חייבים לבצע הסרת הכתר וטיפול מחודש של השורשכיוון שהדלקת איכשהוא עדיין שם גם אם לא כואב והיא עלולה לפגוע בעצם.שאלתי היא מה צריך לעשות במקרה כזה?
 
 
תשובה
לשאלתך אין תשובה חד משמעית וההחלטה על דרך הטיפול מורכבת מהרבה גורמים עליהם מסתמך הרופא. 
 
ראשית, במידה וישנה דלקת צריך לטפל בהקדם ללא קשר לקיומו של כאב.
 
ישנן מספר נתונים שיש לשקול: האם הכתר תקין, האם טיפול השורש נראה תקין בצילום הרנטגן, מה המצב הפריודונטלי (מצב העצם והחניכיים מסביב לשן), מה הן אפשרויות השיקום לאחר מכן וסיכויי ההצלחה בחידוש הטיפול.
 
במידה וכל הפרמטרים תקינים וישנה בעיה ממוקדת בחוד השורש ניתן לשקול ביצוע ניתוח אפיסקטומי  (APICOECTOMY) ובכך להימנע מחידוש הטיפול והסיכונים הכרוכים בו.
 
בהצלחה ,
ד”ר מיכאל אבא- מומחה לכירורגיית פה ולסת

מין: Female גיל: 27

יש לי בעיות שיניים ושן תוחנת דיממה לי מספר פעמים פניתי לרופא השיניים טען שזה עצב מדמם שצריך טיפול שורש וכנראה ישנה דלקת. בשיחה עם מוקד רפואי נאמר לי שאין דבר כזה עצב מדמם והדימום הוא מהחינכיים שסביב לשן כל לחיצה על הלחי מדממת והדימום נפסק לבד או בלחיצה עם פד. אני סובלת מטכירקדיה ומאיבשה קטנה האם אני חייבת לקחת אנטיביוטקיה לפני הטיפול הזה והאם זה נכוןשאין עצב מדמם כי רופא השיניים טוען שאפשר בלי אנטיביוטיקה למרות שישנה דלקת ואני לא רוצה לקחת סיכון בנוסף הוא אומר שאני יכולה להמשיך לאכול רגיל אוכל למרות שיש דימום ואני מפחדת וכבר ימים אוכלת רק אוכל מרוסק בנוסף ישנה גם פיטריה בפה ובחניכיים אנא עזרתם הדחופה מה אני אמורה לעשות והאם באמת לאכול רגיל למרות הדימום ומה בעניין האנטיביוטיקה במידה ויש דלקת האם יש דבר כזה ניקוז ????? בלי להיות עם אנטיביוטיקה
 
תשובה
בשאלתך הצגת מספר בעיות שלא קשורות אחת לשניה . במידה וישנה דלקת בשן בינה הטיפול באנטיביוטיקה אינו פותר את הבעיה אלא רק משקיט אותה. בדרך כלל יש צורך לעקור את שן הבינה.
הצעתי הטובה ביותר הנה לגשת לבדיקה אצל מומחה לכירורגיית פה ולסת ולעשות סדר במגוון הבעיות ולטפל בכל דבר בנפרד.
 
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

מין: Female בת 24

לפני שלושה ימים עקרו לי שן בינה, לא עשו לי תפרים אלא שמו לי חומר ספוגי שעוצר דימום. בנתיים החומר התמוסס ואני נשארתי עם חור פנימי במקום שהיתה שן שמאוד מציק לי, האם החור הזה ייסתם עם הזמן או שעלי חזור לרופא כדי שסגור אותו עם תפרים?
 
 
תשובה
החור מתמלא עם הזמן ברקמה ונסגר לחלוטין. פרק הזמן הממוצע לריפוי מלא הינו כחודשיים.
במידה ואין כאבים, דימום או תסמינים אחרים אין סיבה לדאגה.
 
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת
בת 35
 
אני סובלת מפוביות שונות, אחת מהן חרדת טיפולי שיניים.
ניסיתי בכל, מטיפולים שיחתיים, קוגנטיבים התנהגותיים, היפנוזה, כדורי הרגעה (אסיוול, , קלונקס), אני מיואשת ומצב השיניים שלי בכי רע.
אני שוקלת ניתוח בהרדמה מלאה, שזה מפחיד בפני עצמו, אבל אין לי מושג לאן לפנות ולהיות בטוחה באמינות ובמקצועיות הרפואית, האם אוכל לקבל מכם תשובה על כך?
תודה מראש.
 
תשובה
 
שלום,
ניתן לבצע טיפולים תחת טשטוש, לא חייבים הרדמה מלאה. הטיפול מתבצע במרפאה בליווי מרדים צמוד לאורך כל הפעולה. הטיפול נעשה תחת ניטור (מוניטור) על פי כל כללי הבטיחות הנדרשים. הטשטוש נעשה על ידי החדרת חומר לוריד. במהלך הפעולה המטופל בהכרה מטושטשת מגיב להוראות והרפלקסים שמורים . בסיום הפעולה משתחררים מיד הביתה.
 
בהצלחה
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בן 23

 
אני סובל למעלה מ-3 שניםמבעיית לחצים,אטימות,כאבים,ותחושת שאיבה פנימה והתכווצות פנימית באוזן שמאל. בדיקת שמיעה,טמפונמטריה,BERA,  מוחCT כולם תקינים. רופא א.א.ג איבחן כי מדוברברטרקציה ולטענת נטורופת מדובר בהפרעה במפרק ה-TMJ.מי צודק ? לאן פונים? איךמטפלים
 
תשובה
 
בהתחשב בעובדה כי פנית כבר לרופאים מכל התחומים וביצעת את רוב הבדיקות האפשריות, אני ממליץ לך לפנות לבדיקה על ידי כירורג פה ולסת בכדי לשלול בעיה בפרק הלסת.
 
בהצלחה,
ד”ר מיכאל אבא- מומחה לכירורגיית פה ולסתות

בת 52

 
סובלת מתופעה הולכתומחמירה של כאבים בלשון בצד שמאל. במשך חודשים טופל כבעיות שיניים והוחלפו מבניםללא תוצאות והחמרה תמידית. בפועל הלשון נדחפת כל הזמן לשיניים ומתחככת בשינייםבצד השמאלי בלבד.כיום לא יכולה לדבר, הכאבים מהפציעה בלשון בלתי נסבלים לא יודעתלאן לפנות.
 
תשובה
 
שלום נדיה,
הבעיהאותה את מתארת יכולה לנבוע מהרבה גורמים . כאשר ישנו פצע או כאב כרוני כרוני מאוד חשוב לגשת לבדיקה בהקדם לצורך אבחנה וטיפול . ניתן לגשת למומחה לכירורגיית פה ולסת לצורך אבחנה ראשונית. 
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בן 58

 
עשיתי השתלות לפני 3 חודשים ועדיין מדי פעם אני מרגישה כאבים חזקים בעצם שבו ישנם ההשתלות עדיין לא הרכיבו לי את השיניים לפעמים אני חושבת ושואלת אם עלי לעשות צילום לבדוק עם הכל תקין לפי דברי המשתיל השתלים תקינים והכאבים יעברו במשך הזמן.
שאלה שניה מתי נכון להרכיב את השיננים והאם שיניים תותבות זמניות יפגעו בשתליים (לפי דבריו של רופא השיניים)
 
תשובה
 
במידה והכל נראה תקין בצילום הרנטגן, ככל הנראה, מצב השתלים טוב ואין סיבה לדאגה.
איני יכול לומר לך מה מקור הכאב, יתכן והוא נובע מגירוי בחניכיים באזור ההשתלה.
בשאלתך לא כתבת האם מדובר בלסת עליונה או תחתונה והאם בוצע ניתוח כלשהו באזור ההשתלה.
באופן כללי זמני שיקום:
לסת עליונה חצי שנה אלא אם בוצעה הרמת סינוס ואז מומלץ להמתין 9 חודשים.
לסת תחתונה – 3 חודשים.
לגבי תותבת זמנית : במקרים בהם בוצעה הרמת סינוס באזור מומלץ להמתין עם תותבת זמנית מחשש לחשיפה מוקדמת של הממברנה.
 
בהצלחה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בן 59

 
לפני שבוע (יום ג’ האחרון) עברתי השתלת שן(קדמית) יומיים אחרי ההשתלה הופיעו כאבים עזים, בבדיקה לא נמצאה דלקת או הפרשות… מאידך אמר הרופא (וגם ראיתי במו עיניי ברנטגן) כי השתל החדש יצא כשהוא כמעט לגמרי צמוד לשתל סמוך הנקרא (12) שתל 12 הוא פעיל ותקין ומעליו גשר כתרים… הרופא אמר שאם לא יחלפו הכאבים אז נעקור את השתל, אני פוחדת שעם העקירה של השתל החדש ובגלל קרבתו היתרה לשתל פעיל תתמוטט רקמת החיבור של העצם בשתל התקין, ואז יהיה צורך לעקור גם את השתל התקין ו”הבור”שיהיה לי בעצם לא יהיה בר תיקון. האם יש סיכוי לשתלים צמודים, האם יש טעם למאמצים שלי לנסות בכל זאת אולי השתל יקלט, אפילו אם לא יהיה בר בניה, לא יזיק? מה דעתכם.
 
תשובה
 
רצוי מרווח בין שתלים של 3 מ”מ.
בכל מקרה קרבה יתרה בין שתלים אין משמעותה כשלון ודאי.
יש להמתין בסבלנות ולקבל החלטה מאוחר יותר.
הכאבים לאחר ההשתלה לא יכולים כרגע להעיד על כשלון ודאי.
במידה וישנו כשלון של השתל ויש צורך בהוצאות בהחלט יתכן פגיעה בשתלים סמוכים.
 
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 25

 
שלום,אני לאחר עקירתשןבינה כלואה תחתונה+שן בינה עליונה (מעליה) עברו שלושה ימים ועדיין כל הלחי שלינפוכה מאוד ואיני יכולה לפתוח את הפה בצורה נורמלית, האם זה בסדר? כל האיזורמסביב לניתוח מוגלתי מאוד
 
תשובה
 
שלום,
המצב אותו את מתארת סביר מאוד. מה שחשוב במקרה זה הינה המגמה. כלומר האם ישנו שיפור או שישנה החמרה. שיא הכאב ואי הנוחות מופיע ביום השלישי ולאחר מכן צפויה הקלה בהדרגה.
אני ממליץ לך מנוחה מבחינת פתיחת פה, אוכל רך כדורים נגד כאבים ואנטיביוטיקה במידה ונרשם לך (לא בהכרח).
במידה והכאב אינו פוחת גשי לבדיקה
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 38

 
גיליתי כתם שחור בלחי הפנימית. קטן אך מאוד מדאיג אותי . לאיזה רופא לגשת ומה זהיכול להיות
 
תשובה
 
ההתייחסות לכתמים בחלל הפה הינה ככל כתם אותו אנו רואים בעור, ברוב המקרים מדובר בנקודת חן תמימה אך ישנם מקרים בהם מדובר ביותר מכך ולכן חשובה הבדיקה והאבחנה.
תוכלי לגשת לכירורג פה ולסת.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגית פה ולסת

בת 22

 
שלום
לאחר עקירת שיני בינה ( בצד אחד של הפה) הומלץ לי לאכול אוכל קר ורך. מאחר ואינני אוכלת מוצרי חלב,המבחר מצומצם. האם יש איסור ללעוס מזון? אשמח אם תוכלו להמליץ על מזון המתאים לתזונה אחרי עקירות.
תודה
 
תשובה
 
מומלץ ב-6 שעות הראשונות להימנע ממזון.
לאחר מכן כפי שנאמר לך מזון קר ורך.
אפשרויות נוספות הן חומוס, טחינה, ביצים, לחם, פירה פושר וכדומה
עקרונית ניתן לאכול למחרת רגיל אך להימנע מלעיסה ישירה באזור העקירות.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסתות

בת 24

 
האם צמיחה של שן בינה יכולה לגרום לנפיחות של בלוטת לימפה. הייתי אצל רופא המשפחה ולאחר בדיקה אמר כי הטחול אינו מוגדל , מה הקשר בין השניים?
 
תשובה
 
שן בינה בהחלט עלולה לגרום לנפיחות בלוטת לימפה.
הטחול הנו בלוטת לימפה הגדולה ביותר בגוף ורופא המשפחה שלך ככל הנראה רצה לשלול אפשרויות נוספות.
בנוגע לשן בינה אני ממליץ כי תיגשי לבדיקה.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 26

 
עברתי עקירה חירורגית בשן בינה.
ביום העקירה התנפחה לי הלחי בצד העקירה ואושפזתי ל-4 ימים בבית חולים לניקוז.
האם היה משהוא לא קשורה בעקירה או שאני אלרגית.
מפחדת לעשות עקירה נוספת
 
תשובה
 
כבכל פעולה רפואית הנעשית ישנם סיבוכים העלולים להתרחש.
הנפיחות שהתרחשה אצלך עלולה לקרות והנה סיבוך סביר. לא מדובר באלרגייה אלא תגובה לפעולה ניתוחית 
אין ללמוד מהאירוע הספציפי לגבי המשך ביצוע שאר העקירות – הסירי חשש מליבך, עם כי הסיכוי לסיבוכים תמיד קיים.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת
  •  

בת 81

 
אימי נוטלת קומדין מזה שנה וחצי לאחר ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי בלב. אין מנוס מעקירת שלוש שיניים. כיצד מתגברים על סכנת הדימומים? ומה הסיכונים הנילווים לתהליך? איפה כדאי לבצע את העקירה? תודה רבה
 
תשובה
 
ראשית יש לבצע בדיקת דם המשקפת את מדד הסיכון לדימום (INR). בכדי לבצע עקירות מומלץ שמדד זה יהיה בין 1-3 . במידה ואינך מאוזנת או שהאיזון מצריך ערכים גבוהים יותר יש לבצע את העקירות אצל מומחה לכירורגיית פה ולסת או במסגרת בעלת ניסיון בטיפול במטופלים בסיכון גבוה.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 30

 
אני בהיריון שבוע 18. יש לי שן בינה שמתנדנדת, כואבת מאד. כנראה על רקע נסיגת חניכיים. האם ניתן לבצע עקירת השן? האם יש הגבלות על חומרי ההרדמה?
 
תשובה
 
הבעיה אינה בחומרי ההרדמה אלא הצורך לעיתים בביצוע סיטי וגם לכך יש פתרונות.
במידה ויש כאבים עזים וניתן לראות את שורשי השן ותעלת העצב אפשר לבצע את העקירה בזמן ההריון.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 22

 
הייתה לי נפיחות מצד שמאל של הפה בכל האיזור בסוף ליד השן בינה התחתונה וחלק מהחניכיים מכסות אותה הרופא אמר לי שזו דלקת ונתן לי אנטיביוטיקה וקבע לי תור לעקירה כירוגית אני רוצה לדעת יותר על איזו דלקת זו בדיוק והאם יש צורך בעקירה לאחר שכבר עבר לי הכאב והנפיחות?
 
תשובה
 
לדלקות בשיני בינה יש אופי כרוני.
הדלקת נגרמת בגלל הצטברות של מזון וחיידקים מתחת לחניכיים באזור.
במידה ויש צורך לעקור שן בינה מומלץ לעשות זאת בזמן שאין נפיחות ודלקת פעילה באזור.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 22

 
לאחרונה חשתי כאבים עזים מאד רק בצד שמאל של הפה ורק כאשר אכלתי שוקולדים ודברים מתוקים. הלכתי לבדיקה ולאחר צילום פנורמי רופא השיניים שלי אמר שהשן האחרונה מצד שמאל למטה נמצאת חצי ממנה בתוך החניכיים וכנראה שיש בה עששת וזה מה שגורם לכאבים. בנוסף הוא ראה בצילום שכל שאר שיני הבינה (לטענתו יש 4) צומחות עקום לכיוון השן שלידם והוא המליץ לעקור את כולם כדי שלא יהרסו לי את השן שעליה הם גודלים ואז אני יצטרך לעקור את שניהם.
 
השאלה שלי היא כזו: האם אפשר להסיר את העששת ללא עקירה (כי זה המקור היחיד לכאבים שלי כרגע לפי ההסבר שלו) והאם יש בכלל 4 שיני בינה? והאם כדאי להקשיב לו ולעקור אותם למרות שכרגע אין לי בכלל כאבים??
תודה מראש!
 
תשובה
 
בכדי לענות על שאלתך באופן חד משמעי יש לראות את הצילום ואת המצב בפה.
מספר נקודות באופן כללי בנוגע לשאלתך:
  1. ככלל אפשר להסיר את העששת ללא עקירה אך הדבר תלוי במנח השן ובעומק העששת.
  2. במידה ויש עששת עמוקה בשן בינה בדר”כ לא מבצעים בשיניים אלו טיפולי שורש וכתרים אלא מעדיפים לעקור אותן.
  3. בהחלט יש 4 שיני בינה 2 בלסת תחתונה ו-2 בלסת העליונה. במידה ושיני הבינה אינן מכאיבות, אינן פוגעות בשיניים הסמוכות ואין בהן עששת שלא ניתנת לטיפול – אין הכרח לעוקרן.
  4. בדר”כ כאשר עוקרים שן בינה עליונה או תחתונה בצד אחד יש צורך בעקירת שן הבינה השנייה באותו הצד בכדי שלא תעבור בקיעת יתר.
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בן 23

 
שלום רב!
יש לי שן בינה ממש מציקה, ונדמה לי שהיא חדשה.
רציתי לדעת אם יש חובה לעקור, כי אני ממש ממש פוחד מהכאבים של העקירה, במיוחד כשכולם מדברים על עקירה כטיפול שיניים הכי נוראי שניתן לעבור.
 
תשובה
 
בכדי לקבל החלטה יש צורך להתחשב בשיקולים הבאים:
  1. צילום פנורמי/CT
  2. עמדת השן בפה.
  3. פוטנציאל בקיעה בעתיד.
  4. תדירות הפעמים שהשן מציקה.
  5. קרבה לעצב הלסת.
 
כפי שאתה רואה ישנם הרבה שיקולים , אך הכאבים אינם אחד מהשיקולים פשוט מכיוון שבזמן העקירה הם אינם קיימים בכלל. לאחר העקירה צפויים מעט כאבים ונפיחות אך זה לא משהו שלא ניתן לסבול . בכל מקרה המנעות מטיפול מסכנת אותך הרבה יותר וחושפת אותך לסיבוכים פוטנציאלים שבצידם כאבים כך שאם יש צורך לעקור עשה זאת . תמיד ניתן לבצע את הטיפול תחת טשטוש.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 21

 
שלום, ביום ראשון 13.3 עקרתי שן בינה כלואה בבי”ח. אני סובלת מכאבים עזים במקום גם לאחר 5 ימים (היום). בנוסף, הכירורג כנראה חתך לי קצת את הלשון בצד שבו נעשה הניתוח והכאב בלשון מאוד מגביר את עוצמת הכאב הכללי. נוסף לכל, אני מצוננת עם כאבי ראש, עיניים וסחרחורות. והופיעה לי פריחה של נקודות ממש קטנות על גב כפות הידיים (החיצוני). (נתנו לי כדורי אוגמנטין לשיניים אך הקאתי אותו ביום של העקירה). בנוסף, אתמול לא לקחתי גלולה למניעת הריון כמדי יום כי הרגשתי ממש לא טוב והופיעו לי דימומים זעירים כשאת המחזור אני צריכה לקבל רק בשבוע הבא. דוקטור, מה יש לי?? תודה
 
תשובה
 
שלום לך,
ראשית, בנוגע לכאב, 5 ימים לאחר העקירה התחושות אותן את מתארת הן סבירות בעקר אם העקירה הייתה כירורגית. בזמן עקירות כירורגיות נעשים חתכים לצורך שחרור הרקמה והשן ולכן זמן ההחלמה קצת יותר ארוך מאשר בעקירה רגילה.
כפי שציינת בעצמך גם היותך מצוננת מגביר את תחושת אי הנוחות שלך.
 
בנוגע לנקודות האדומות אני מניח באפטות קטנות, יתכן כי מדובר בזיהום ויראלי אשר מתפתח לעיתים לאחר עקירות. יש להקפיד על השלמת הטיפול האנטיביוטי וביצוע שטיפות פה עם tarodent. לא הבנתי מדברייך האם המשכת לקחת את האנטיביוטיקה או שלקחת כדור אחד והפסקת. (כידוע, טיפול אנטיביוטי צריך להשלים מספר ימים ע”פ הנחית הרופא).
 
בכל מקרה את מתארת קבוצה של סימפטומים או נושאים המטרידים אותך ולכן  הייתי ממליץ כי תיבדקי או ע”י הרופא המנתח.
 
החלמה מהירה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 58

 
אני מטופלת בקומדין ועלי לעבור טיפול שיניים התלבטות שלי האם קימת מלבד השתלת שיניים של 4 שיניים (בינה ו2 טוחנות ) טיפול אחר
 
תשובה
 
משאלתך אני מבין כי את מטופלת בקומדין ואמורה לעבור השתלת שיניים.
אין התווית נגד לביצוע השתלות במטופלים בקומדין. אם זאת יש לוודא כי בסמוך להשתלות ערך ה – INR שלך מאוזן ומתאים לביצוע פעולות כירורגיות. כל זאת נמצא באחריותו של הכירורג המטפל והרופא הכללי שלך.
לגבי אלטרנטיבות טיפוליות – ישנה אפשרות לתותבות אך הקומדין אינו מהווה שיקול בעניין.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בת 56

 
אני מבקשת מידע על שיטת השתלה חדשה בשם אחד על ארבע (או משהו דומה) בה משתילים את כל השיניים של לסת שלמה על בסיס של 4 שתלים .
אשמח גם אם תתנו לי הפניה לאתר בנושא.
 
תשובה
 
לכל שיטת טיפול ישנן התוויות ברורות.
שיטה זו לא מתאימה בכל מקרה.
אחד מחסרונות השיטה הינו שאם אחד השתלים נדחה ישנה בעיה עם כל השיקום שבוצע.
בגוגל ניתן לחפש all on 4.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בן 25

 
שלום
אני סובל כשבוע מנפיחות רצינית באזור הלסת תחתונה כתוצאה משן כלואה דבר שהקרין לאוזן ולגרון כתוצאה מכך אני לא יכול לבלוע אפילו נוזלים!!!כל לגימה כרוכה במאמץ רב וכאבים עזים באוזן ובגרון שאלתי היא האם כאבים כאלה יכולים להבצר משן בינה? וכמה זמן אמורה להשפיע אנטיביוטיקה(אני מטופל כשלושה ימים באוגמנטין 875)?
 
תשובה
 
כן. כאבים כאלו יכולים להיות כתוצאה משן בינה מזוהמת.
האנטיביוטיקה משפיעה בדר”כ תוך 24-48 שעות.
במידה ואין שיפור או שישנם קשיי בליעה יש לפנות בדחיפות לרופא מטפל או חדר מיון.
 
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בן 48

 
האם קיימים שתלים מיוחדים המונעים את הצורך בניתוח עיבוי עצם כאשר הניתוח נדרש לפני השתלת שיניים?
תודה.
 
תשובה
 
סוג השתל נקבע ע”י הצורך השיקומי וכמות העצם שלרשותנו. כאשר ניתן להתפשר על עובי ואורך השתל ניתן לבחור בשתל צר יותר או קצר יותר ע”פ המגבלות הספציפיות.
במרבית המקרים, אנו נעדיף שתל רחב וארוך ככל הניתן ובמידה והתנאים אינם מאפשרים זאת, נבצע ניתוחי הוספה או עיבוי עצם. קיים מגוון רחב ביותר של שתלים ולכל אחד יש את היתרונות שלו. יש הבדל מהותי בין לסת עליונה וחתונה . בלשת עליונה ניתן לבצע שתל מיוחד בשם DIVA אשר לעיתים מונע את הצורך בהרמת סינוס פתוחה.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת

בן 58

 
יש מחלת החניכיים השינים שלי רופפות נשאר לי 30% עצם בחנכיים. אני גם מעשן 60 סיגרוית ביום ואני לא רוצה שניים תותבות האם אפשר להוציא את כל השניים ולשתול עצם מיוחדת בחניכיים ואז לתקוע שיניים שישארו לי לסוף חיי
 
תשובה
 
שלום לך,
העובדה כי הנך מעשן כמות כה רבה של סיגריות ביום מורידה את סיכויי ההצלחה של שיקום ע”ג שתלים בצורה משמעותית.
 
בברכה,
ד”ר מיכאל אבא – מומחה לכירורגיית פה ולסת
שיחת ייעוץ ללא עלות
התייעצו איתנו
שלום!
נשמח לעזור לך, לחץ/י כאן ליצירת קשר בווטסאפ 👇